Kuinka Windows 10 voi lukita vanhemmat tietokoneet pois 4K-elokuvista

Kun yhä useammat ihmiset alkavat ostaa näyttöjä ja televisioita, jotka tukevat uutta 4K-resoluutiota, Hollywood on huomannut. Elokuvateollisuus on aina taistellut merirosvoja vastaan, ja tässä taistelussa on kehitetty monia DRM-menetelmiä, jotka ovat tehneet osan elokuvien toistamiseen tarkoitetuista laitteistoista vanhentuneiksi. Windows 10:n tulevan julkaisun myötä horisontissa saattaa olla huonoja uutisia mahdollisuudesta katsoa 4K-elokuvia tietokoneilla, jotka eivät tue uuden käyttöjärjestelmän edellyttämiä tiettyjä DRM-tekniikoita.

Esittelyssä PlayReady 3.0

Microsoftin PlayReady 3.0 on jatkoa PlayReady-linjalle. Se on ollut olemassa vuodesta 2007 ja on hiljaa suojellut elokuvia suunnilleen yhtä kauan. 3.0:n ilmestymiseen asti tämä suojaus oli kuitenkin enimmäkseen ohjelmistopohjaista, mikä oli mahdollistanut merirosvojen murtamisen koodin erittäin helposti ja levittäen elokuvia suosittujen kanavien kautta. Tällä uudella versiolla elokuvateollisuus toivoo pääsevänsä askeleen piraattien edellä saamalla laitteiston suorittamaan signaalin salauksen purkamisen. Uuden tekniikan yksityiskohdat ovat hämmentäviä, mutta tiedämme varmasti, että se perustuu tiettyyn laitteistoon, mikä tarkoittaa, että sinun on päivitettävä tietokoneesi, jos siinä ei ole PlayReady 3.0 -ominaisuuksia.

Mitä yhteensopimattomille tietokoneille tapahtuu?

Koska PlayReadyn uusi DRM on sidottu laitteistoosi, se tarkoittaa, että joitain 4K-elokuvia ei toisteta 4K-resoluutiolla, ellei sinulla ole tietyntyyppistä laitteistoa. Haluan olla rehellinen: Voit toistaa elokuvia 4K-muodossa ilman PlayReady-yhteensopivaa laitteistoa, mutta et voi toistaa elokuvia, jotka käyttävät PlayReadyä DRM:ään.

OK, tämä on vähän hämmentävää. Selvennykseksi totean seuraavaa, mitä voit tehdä ilman PlayReady-laitteistoa:

  • käytä näytössäsi 4K-resoluutiota
  • katso YouTubea 4K-laatuisena
  • toistaa 4K-elokuvia, jotka eivät käytä PlayReady DRM:ää

Nyt PlayReady DRM:ää käyttäviä elokuvia voi silti katsoa, ​​mutta resoluutio "tyhjennetään" 1080p:n kaltaiseksi. Tämä on saalis, ja jos haluat katsoa elokuvia kaikessa 4K-kunnossaan, sinun on ostettava sopiva laitteisto (todennäköisimmin uusi emolevy tai prosessori, kun otetaan huomioon se tosiasia, että Microsoft puhuu erityisesti suorittimen ja emolevyn valmistajille Tämä).

Mikä on suuri meteli?

Elokuvien 1080p-resoluutioon pienentäminen ei ole maailman pahin asia (nautin edelleen 480p- ja 720p-striimistä 27 tuuman 1080p-näytölläni), mutta puhumme tässä "bang for buck" -asetuksesta. Kuvittele tämä: olet maksava asiakas, joka päättää nauttia 4K-elokuvasta, mikä tarkoittaa, että maksat korkeamman hinnan tästä kokemuksesta. Menet kotiin vain huomataksesi, että resoluutio on hieman huono.

Suurin protesti tässä on se, että et saa täyttä vastinetta rahoillesi ennen kuin hankit lisää rahaa uudesta järjestelmästä.

Tässä on kuitenkin hopeareunus. Useimmat laitteistopohjaiset DRM:t ovat tähän mennessä tehneet järjestelmät täysin vanhentuneiksi. Kyllä, elokuvateollisuus jatkaa kamppailua piratismia vastaan, mutta tällä kertaa tapahtui vain pieni onnettomuus (eli vanhemmalla laitteistolla pelattujen elokuvien resoluution menetys).

Tietenkin meidän on myös otettava huomioon, että yksikään elokuvantekijä ei ole millään tavalla velvollinen käyttämään PlayReady DRM:ää (vaikka suurimmat todennäköisesti tekevät tämän).

Mitä mieltä sinä olet? Oliko tämä toimenpide sen arvoinen? Kerro meille kommenteissa!

Indeksi
  1. Esittelyssä PlayReady 3.0
  2. Mitä yhteensopimattomille tietokoneille tapahtuu?
  3. Mikä on suuri meteli?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up