Vakiokäyttäjätilin luominen Windowsissa

Kun asennat ja määrität Windows-käyttöjärjestelmän ensimmäisen kerran, Windows kehottaa luomaan käyttäjätilin, jotta voit käyttää sitä. Oletuksena ensimmäinen Windowsissa luomasi käyttäjätili on järjestelmänvalvojan tili. Tämän oletusarvoisen järjestelmänvalvojan tilin avulla voit muokata järjestelmäasetuksia, asentaa ohjaimia, ohjelmistoja ja muita tärkeitä päivityksiä ilman suuria vaikeuksia tai vastusta.

Niin hyvä kuin se onkin, tämän tason päivittäinen teho ei ole niin hyvä järjestelmän turvallisuuden ja vakauden kannalta. Tämän ratkaisemiseksi Windowsilla on jotain, jota kutsutaan tavalliseksi käyttäjätiliksi. Tässä nopeassa artikkelissa opimme tavallisesta käyttäjätilistä ja siitä, kuinka se otetaan käyttöön turvallisuuden parantamiseksi.

Lue myös: Tilin ja käyttäjänimen muuttaminen Windowsissa

Mikä on tavallinen käyttäjätili?

Kuten nimestä voi päätellä, tavallinen käyttäjätili on rajoitettu käyttäjätili, ja sillä on vähemmän oikeuksia kuin järjestelmänvalvojan tilillä. Koska tavallisella käyttäjätilillä on vähemmän oikeuksia, kaikki järjestelmään tehdyt suuret muutokset, kuten ohjelmien asentaminen tai järjestelmäasetusten muuttaminen, edellyttävät järjestelmänvalvojan salasanaa. Tavallinen käyttäjätili tekee järjestelmästäsi myös turvallisemman, koska se tekee virusten ja muiden haittaohjelmien tartunnan ja toiminnan todella mahdottomaksi.

Jos jaat järjestelmän perheesi tai ystäviesi kanssa, se varmistaa myös, etteivät he voi asentaa, poistaa tai muokata mitään järjestelmäasetuksia järjestelmänvalvojan salasanalla.

Saatat ajatella, että normaali järjestelmänvalvojan tili on suojattu UAC:lla (User Access Control), mutta kuinka monta kertaa olet napsauttanut "Kyllä"-painiketta edes lukematta kehotetta? Tämä tekee UAC-ominaisuudesta lähes hyödyttömän. Lisäksi UAC ei ole niin turvallinen, koska voit muokata useimpia Windowsin asetuksia ilman UAC-kehotetta.

Ellet ole järjestelmänvalvoja, sinun ei todellakaan tarvitse käyttää järjestelmänvalvojan tiliä päivittäin. Useimmissa tapauksissa tavallinen käyttäjätili riittää.

Tavallisena käyttäjänä olet tietysti rajoitettu siinä, kuinka paljon voit tehdä kyseisellä käyttäjätilillä. Lisäksi jotkin asiat voidaan tehdä vain, kun olet kirjautunut sisään järjestelmänvalvojana. Mutta tämä pieni vaiva on järjestelmäsi turvallisuuden arvoinen. Loppujen lopuksi voit vaihtaa tilien välillä helposti muutamalla napsautuksella.

Ota käyttöön tavallinen käyttäjätili Windowsissa

Huomautus: Vaikka näytän tämän Windows 7:ssä, sama menettely pätee Windows 8:aan. Windows 10:ssä sinut ohjataan automaattisesti Moderniin ohjauspaneeliin, mutta se on melkein sama.

Ennen kuin otat tavallisen käyttäjätilin käyttöön, sinun on ensin luotava uusi järjestelmänvalvojatili ja vaihdettava sitten nykyinen tilisi tyypiksi Standard, jotta et menetä käyttäjäkohtaisia ​​asetuksia tai ohjelmia.

Aloita etsimällä Käynnistä-valikosta Käyttäjätilit ja valitsemalla "Käyttäjätilit".

Kun Käyttäjätilit-ikkuna on avattu, etsi ja napsauta "Hallinnoi toista tiliä" -linkkiä.

Napsauta ikkunan alareunassa olevaa "Luo uusi tili" -linkkiä.

Syötä tässä näytössä uusi käyttäjänimi, valitse tilin tyypiksi "Järjestelmänvalvoja" ja napsauta "Luo tili" -painiketta luodaksesi uuden järjestelmänvalvojan tilin.

Palaa pääikkunaan ja valitse juuri luotu tili. Tämä toiminto avaa asianmukaiset tiliasetukset. Napsauta "Luo salasana" -linkkiä.

Anna vahva salasana ja hyvä salasanavihje ja napsauta "Luo salasana" -painiketta.

Palaa nyt Käyttäjätilit-pääpaneeliin ja valitse nykyinen käyttäjätilisi. Minun tapauksessani se olisi "Vamsi".

Napsauta käyttäjätilin asetuspaneelissa "Muuta tilin tyyppiä" -linkkiä.

Valitse "Normaali käyttäjä" -valintanappi ja napsauta "Muuta tilityyppiä" -painiketta.

Olet vaihtanut tai ottanut käyttöön tavallisen käyttäjätilin onnistuneesti Windows-koneellasi. Käynnistä vain järjestelmä uudelleen tai kirjaudu ulos, ja olet valmis.

Tästä eteenpäin aina kun teet jotain suurta, kuten muutat tärkeitä Windows-asetuksia, asennat ohjaimia tai muita ohjelmistoja, sinua pyydetään antamaan järjestelmänvalvojan salasana. Ilman salasanaa manuaalisesti et voi tehdä muutoksia järjestelmään.

Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi tavallisen käyttäjätilin käytöstä Windows-koneellasi.

Indeksi
  1. Mikä on tavallinen käyttäjätili?
  2. Ota käyttöön tavallinen käyttäjätili Windowsissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up