Macin korjaaminen, jos se ei käynnisty tai käynnisty

Mac ei enää käynnisty tai osoita elonmerkkejä? Katsotaan kuinka voimme korjata sen itse

Macit ja MacBookit voivat myös kohdata käynnistysongelmia. Vaikka tämän tyyppiset ongelmat ovatkin melko harvinaisia, on aina suositeltavaa olla valmiina kaikkiin mahdollisiin mahdollisuuksiin, varsinkin jos omalta osaltamme joudumme äkillisten sähkökatkosten tai sähköpiikkien uhreiksi myrskyn aikana.

Tässä oppaassa näytämme sinulle kaikki vaiheet, jotka sinun on suoritettava, jos Mac ei käynnisty, jotta voit palata nopeasti töihin tai surffailla Internetiä. Varoitamme heti, että viimeinen vaihe on Macin alustaminen (mikä saa meidät menettämään asennetut sovellukset), mutta ennen kuin pääsemme tähän radikaaliin ratkaisuun, voimme kokeilla joitain välittömiä palautustoimenpiteitä.

Ensinnäkin meidän on tehtävä selvä ero Mac ei käynnisty (eli virta menee ohi, mutta käyttöjärjestelmä ei vastaa) e Mac, joka ei käynnisty (ei LED-valoja päällä, joten virtaa ei kulje). Näillä kahdella skenaariolla on erilaiset ratkaisut, joten tunnistetaan heti ongelman tyyppi ja

Indeksi
  1. Mac ei käynnisty
  2. Mac ei käynnisty
  3. Kuinka nollata Mac
  4. Kuinka suojata Mac-tietokoneesi käynnistysvirheiltä
    1. Johtopäätökset

Mac ei käynnisty

Jos Macissa ei ole elonmerkkejä (ei LED-valoja tai valoja ei pala), tarkista ensin virtajohto sekä pistorasiasta (tai mahdollisesti käytetystä jatkojohdosta) että Macin sisällä olevasta pistokkeesta.
Jos emme ratkaise tätä, irrota virtajohto ja liitä se uudelleen. Käytä toista pistorasiaa (ilman jatkojohtoja, kolmioita tai sovittimia).

Mac ei vieläkään käynnisty? Tässä tapauksessa meidän on irrotettava kaikki Maciin mahdollisesti liitetyt oheislaitteet ja yritettävä käyttää uutta virtajohtoa, jotta vältytään vaurioilta hallussamme olevalle kaapelille. Meillä olevan Mac-mallin perusteella voimme ostaa uuden Applen sertifioiman virtajohdon valitsemalla yhden alla olevista malleista:

Vaihtamalla laturia tai virtajohtoa voimme käynnistää Macin, meidän tarvitsee vain kytkeä kaikki ja painaa virtapainiketta. Jos Mac ei käynnisty edes kaapeleiden vaihtamisessa, ongelma on luultavasti laitteistoluonteinen ja tuskin pystymme ratkaisemaan sitä itse: tässä tapauksessa tuomme Macin a Apple Store ja selitämme ongelman yksityiskohtaisesti.

Mac ei käynnisty

Jos Mac käynnistyy (eli LEDit ilmestyvät), mutta ei anna elonmerkkejä (musta näyttö, valkoinen näyttö tai Mac-logo tukossa yli 10 minuuttia), ongelmat eivät ole luonteeltaan sähköisiä, vaan koskevat käyttöjärjestelmää, joka jostain syystä se ei käynnistynyt kunnolla.

Ensimmäinen ehdotus, jonka noudattamista suosittelemme, on kokeilla puhdasta uudelleenkäynnistystä mahdollisen uudelleenkäynnistyksen poistamiseksi Pysäytystila "juoksuinen". Jatka pitämällä virtapainiketta painettuna 10 sekuntia, poistamalla pistorasia 5 minuutiksi, kytkemällä pistorasia takaisin ja painamalla virtanäppäintä.

Jos Mac on päällä, mutta mitään ei näy näytöllä, yritetään nostaa sen kirkkautta painamalla näppäintä Lisää kirkkautta, joka on läsnä kaikissa markkinoilla olevissa Mac-kannettavissa. Tällä tavalla voimme nähdä Applen kirjautumisnäytön (jäänyt liian tummaksi) ja käyttää järjestelmää ilman ongelmia.

Jos tähän mennessä nähdyt menetelmät eivät ole ratkaisseet mitään ja Mac ei vieläkään käynnisty, voimme kokeilla Nollaa System Management Controller (tunnetaan myös nimellä SMC), eli komponentti, joka ohjaa kaikkien Macin osien käynnistystä. Jatka sammuttamalla Mac, pitämällä virtanäppäintä painettuna 10 sekunnin ajan, vapauta näppäin ja paina sitä uudelleen (tällä kertaa vain sekunnin ajan ) ja varmista, että Mac käynnistyy oikein.

Vaihtoehtoisesti sammutamme Macin, paina näppäimiä samanaikaisesti Ctrl + Optio (Alt) + Vaihto ja odota Macin käynnistymistä vapauttamatta painikkeita; jatkamme näppäinten painamista 7 sekunnin ajan, sitten pidämme myös virtanäppäintä painettuna.
Jatkamme 4 näppäimen painamista vielä 7 sekunnin ajan ja vapauta ne sitten. Odotamme vähintään 2 minuuttia ja paina sitten virtanäppäintä kerran tarkistaaksemme, käynnistyykö Mac normaalisti.

Kuinka nollata Mac

Jos kaikista toimenpiteistä huolimatta Mac ei anna elonmerkkejä tai LED-valot palavat, mutta näytölle ei näy mitään, on suositeltavaa palauttaa käyttöjärjestelmä ulkoisen USB-avaimen kautta. Tässä tapauksessa alustamme kaiken ja menetämme Maciin tallennetut tiedot; jos olemme olleet huolellisia ja käytimme Time Machinea, voimme palauttaa henkilökohtaiset tiedostot ja uudelleen asennettavat sovellukset, jotta et menetä mitään.

Jatkaksesi palautusta hankitaan Windows ja yksi tietokone Vähintään 16 Gt:n USB-tikku (tyhjä), liitä avain toimivaan tietokoneeseen ja noudata oppaassamme kuvattua menettelyä Luo USB-avain MacOS:n asentamiseksi Windowsista. Kun olet luonut avaimen, jossa on MacOS-käyttöjärjestelmän kuva, aseta se Macin vapaaseen porttiin, pidä ALT-näppäintä (Option) painettuna ja paina virtanäppäintä, jotta käynnistä palautuskonsoli USB-tikulta.
Paina alkavassa näytössä kohdetta MacOS uudelleenasennus ja seuraamme ohjattua toimintoa saadaksemme Macin takaisin toimimaan sellaisena kuin se juuri tuli tehtaalta.
Jos meillä on varmuuskopio Time Machinella, voimme palauttaa sen samassa näytössä, napsauta vain kohdetta Palauta Time Machinen varmuuskopiosta, valitsemme lähteen, jossa varmuuskopio säilytetään, ja odotamme prosessin loppua, jotta voimme palata töihin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Saadaksesi lisätietoja, voimme myös lukea oppaamme kuinka suorita MacOS:n puhdas asennus.

Kuinka suojata Mac-tietokoneesi käynnistysvirheiltä

Jos Macin ongelmat johtuvat sähkökatkoksista tai virtapiikeistä (etenkin ukkosmyrskyn aikana), se on hyvä idea. suojaa Macin kaltainen kallis investointi keskeytymättömällä virtalähteellä. Keskeytymättömät virtalähteet (tai UPS) tarjoavat vara-akun sähkökatkosten aikana (jotta voit sammuttaa Macin turvallisesti) ja vakauttavat pistorasiasta tulevan virran välttääkseen suurimman osan edellisissä luvuissa kuvatuista ongelmista.

Parhaat UPS:t, joita voimme harkita mille tahansa Macille (mukaan lukien MacBookille), ovat:

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa kuinka valita UPS PC:lle ja Macille.

Johtopäätökset

Kaikki Mac-käyttäjät odottavat, ettei koskaan tule ongelmia ja että jokainen käynnistys sujuu aina sujuvasti ja nopeasti, kuten Applen tuotteissa tavallisesti. Valitettavasti myös Apple ovat tietokoneita ja voivat kohdata käynnistys- ja käynnistysongelmia, vaikka ne ovatkin suhteeltaan paljon harvinaisempia kuin Windows-tietokoneita vaivaavat ongelmat.

Jos meillä on samanlaisia ​​ongelmia Windows-tietokoneen kanssa, suosittelemme jatkamaan oppaidemme lukemista kuinka korjata tietokone, joka ei käynnisty ja miten palauta Windows PC.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up