Päivitä Windows 10:stä Windows 7:ään

Joten olet tarttunut ilmaiseen päivitykseen, asentanut täysin uuden Windows 10:n ja kokeillut sitä muutaman viikon ajan. Nyt jos et pidä Windows 10:stä mistä tahansa syystä, olipa kyse sitten tietosuoja-ongelmista, oppimiskäyrästä tai ohjelmien yhteensopimattomuudesta, voit helposti päivittää aiempaan Windows-versioosi muutamalla napsautuksella. Hyvä puoli alentamisessa on, että saat säilyttää kaikki ohjelmasi, tiedostosi ja asetuksesi ennallaan.

Itse asiassa sujuva päivitys- ja vanhentumisprosessi on yksi niistä Windows 10:n parannetuista ominaisuuksista. Ja jos haluat päivittää versiota alempaan versioon, voit tehdä tämän Windows 10:stä aiempaan Windows-versioon seuraavasti.

Huomautus: vaikka olen päivittämässä Windows 7:ään Windows 10:stä, menettely on sama, vaikka haluat päivittää Windows 8:aan tai 8.1:een.

Asiat, jotka on hyvä tietää ja tehdä ennen alempaan versioon

Ennen kuin vaihdat Windows 10:stä, sinun tulee tietää ja tehdä muutamia asioita.

1. Päivitys Windows 10:stä Windows 7:een, 8:aan tai 8.1:een toimii vain, jos olet päivittänyt koneesi Windows 10:een. Jos siis olet asentanut Windows 10:n uudelleen, et voi päivittää sitä.

2. Sinulla on vain kuukausi Windows 10:n asennuksen jälkeen, jotta voit päivittää sen vanhaan versioon. Sen jälkeen et ehkä voi päivittää versiota alemmaksi. Muista tehdä päätös ennen kuin aika loppuu.

3. Varmista, että sinulla on "window.old"-kansio C-asemassasi etkä ole muuttanut tai poistanut mitään mainitun kansion sisältöä.

4. Kaikki Windows 10 -tietokoneellesi käyttämäsi asetukset menetetään osana alempaan versioon.

5. Jos olet suojannut aiemman Windows-versiosi järjestelmänvalvojan salasanalla, varmista, että sinulla on tämä salasana mukanasi. Muuten et ehkä pysty kirjautumaan sisään päivityksen jälkeen.

6. Vaikka päivitysprosessi on sujuvaa, varmista, että sinulla on hyvä varmuuskopio kaikista tiedostoistasi.

7. Saatat joskus joutua asentamaan uudelleen tietyt ohjelmat. Näin ei todennäköisesti tapahdu, mutta ole valmis siihen.

Päivitä Windows 10:stä

Windows 10:stä vanhaan versioon siirtyminen on helppoa ja yksinkertaista. Aloita napsauttamalla "Ilmoitukset" -kuvaketta ja valitsemalla "Kaikki asetukset" -vaihtoehto.

Yllä oleva toiminto avaa Windows 10:n Asetukset-paneelin. Valitse "Päivitä ja suojaus" -vaihtoehto.

Kun Päivitys ja suojaus -paneeli on avattu, valitse "Palautus"-vaihtoehto vasemmasta sivupalkista.

Ikkunan oikeassa paneelissa näkyy "Palaa Windows 7:ään" -vaihtoehto. Napsauta "Aloita" -painiketta aloittaaksesi alempaan versioon. Jos olet käyttänyt Windows 10:tä yli kuukauden, sinulla ei ole tätä vaihtoehtoa.

Yllä oleva toiminto tuo esiin ikkunan, jossa kysytään syytä alentaa luokitusta. Valitse vain vaihtoehto ja jatka napsauttamalla "Seuraava"-painiketta.

Windows näyttää sinulle joitain tarpeellisia asioita. Lue se ja jatka napsauttamalla "Seuraava" -painiketta.

Kuten sanoin aiemmin, jos olet käyttänyt eri salasanaa edellisessä Windows-asennuksessasi, varmista, että sinulla on se mukanasi. Napsauta "Seuraava" -painiketta jatkaaksesi menettelyä.

Napsauta lopuksi "Palaa takaisin Windows 7:ään" -painiketta aloittaaksesi alennusprosessin.

Tässä vaiheessa olet tehnyt kaiken, mitä sinun tarvitsee tehdä. Istu alas ja odota, kun Windows päivittää koneellesi. Edellisestä Windows-asennuksestasi riippuen päivitykseen voi mennä jonkin aikaa.

Kun alennus on suoritettu, voit aloittaa järjestelmän käytön. Tietysti saatat silti joutua määrittämään joitain asetuksia, ja jos havaitset ongelmia asennetuissa sovelluksissa, saatat haluta myös asentaa ne uudelleen.

Jos haluat tulevaisuudessa kokeilla Windows 10:tä uudelleen, voit tehdä sen varmasti. Loppujen lopuksi Windows 10 on ilmainen ensimmäisen vuoden.

Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi Windows 10:stä Windows 7, 8 tai 8.1:een päivittämisestä.

Indeksi
  1. Asiat, jotka on hyvä tietää ja tehdä ennen alempaan versioon
  2. Päivitä Windows 10:stä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up