Pidennä MacBookin akun käyttöikää hedelmämehulla

Katsoin juuri YouTube-videon, joka näyttää kuinka nykyajan teini-ikäiset reagoivat Windows 95 -aikakauden pöytätietokoneisiin. Vaikka video on hauska ja viihdyttävä ja heidän reaktiot "dinosaurusten aikakauden" tekniikkaan ovat korvaamattomia, video kertoo meille jotain tärkeää: kuinka pitkälle tekniikka on mennyt viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana.

Mutta yksi osa tietotekniikkaa on pysynyt enemmän tai vähemmän pysähtyneenä, sillä samana ajanjaksona ei ole tapahtunut monia merkittäviä läpimurtoja: akkutekniikka. Se pienenee, latautuu tehokkaammin ja voi pitää virran pidempään latausten välillä, mutta akku on myös yksi lyhyimmän käyttöiän omaavista tietokoneen osista.

Käyttäjä ei voi tehdä mitään, kun hänen gadgetinsa akku saavuttaa käyttöikänsä lopun, kuin vaihtaa se. Mutta jos olet MacBookin käyttäjä, on olemassa sovellus, joka voi auttaa sinua pidentää akun käyttöikää. Sitä kutsutaan hedelmämehuksi (9,99 dollaria).

Indeksi
  1. Oletko liian kytkettynä?
  2. Kuinka kauan se tarvitsee?

Oletko liian kytkettynä?

Fruit Juice on ytimessä akunhallintasovellus, joka istuu äänettömästi valikkorivillä. Akunhallintasovelluksia on monia, mutta useimmat niistä kertovat vain kaksi asiaa: kuinka kauan akkua on ladattava ja kuinka kauan latausprosessi kestää, kunnes akku on latautunut täyteen.

Mutta nämä akunhallintasovellukset eivät kerro yhtä asiaa: Onko kannettava tietokoneesi liian kytkettynä? Ja se voi hidastaa akun käyttöikää kalliisti. Kannettava tietokone akulla on suunniteltu käytettäväksi mobiilissa ja irrotettuna verkkovirrasta. Vaikka kannettavan tietokoneen on kätevä kytkeä virtalähteeseen koko ajan, varsinkin kun työskentelet kotoa käsin etkä mene minnekään pitkään aikaan, liian kytkettynä lyhentää akun käyttöikää.

Akku tarvitsee päivittäin jonkin aikaa irrotettuna verkkovirrasta, jotta sen käyttöikä pysyy optimaalisena. Ja sitä Fruit Juice tekee.

Kuinka kauan se tarvitsee?

Kun asennat Fruit Juicen ensimmäisen kerran, se pysyy hiljaa valikkorivillä analysoiden akkua saadakseen kaikki tarvitsemansa tiedot, kuten iän, käyttöiän, jäljellä olevat latausjaksot, kapasiteetin jne. Näiden tietojen perusteella sovellus määrittää, kuinka kauan akun päivittäisen irtivirtausajan tulee olla.

Se määrittää myös, tarvitseeko akku huoltojaksoa. Ensikertalaiset käyttäjät tarvitsevat syklin yleensä vähintään kerran alussa. Tämä prosessi on tarpeen akun tietojen oikean lukemisen varmistamiseksi, ja Fruit Juice pyytää sinua lataamaan akun täyteen ja tyhjentämään sen alle 20 % opastaen sinua prosessin läpi.

Huoltojakson jälkeen Fruit Juicen päivittäinen käyttö on yhtä helppoa kuin akun irrottaminen pistorasiasta sovelluksen ohjeiden mukaan. Kun olet saavuttanut kiintiön, voit kytkeä tai irrottaa sen tarvittaessa. Numero vaihtelee akkuhistoriasi mukaan. Tällä hetkellä akkuni tarvitsee noin kaksi tuntia irrotettua aikaa. Se siirtyi alun yli neljästä tunnista, muutaman viikon kuluttua noin kolmeen tuntiin ja lopulta kahteen tuntiin. Luulen, että hedelmämehun säännöllinen käyttö pidentää akun kestoa.

Näet akun tiedot valitsemalla pääikkunasta "Akun tiedot". Olen juuri vaihtanut akun noin muutama viikko sitten, ja sovellus säätää edelleen tietoja. Se osoittaa, että akun kapasiteetti on 110 %.

Fruit Juice pitää myös kirjaa lataushistoriastasi; voit käyttää sitä "Virtahistoriasta". Voit tarkastella sitä useilla eri aikajaksoilla: viikko, kaksi viikkoa, kuukausi, kaksi kuukautta ja jopa vuosi.

Voit mukauttaa kaksi muuta asetusta (tai jättää oletusarvoon): "Ilmoitukset" ja "Asetukset". Ensimmäinen on, kuinka usein haluat saada ilmoituksen akustasi, ja jälkimmäinen on se, kuinka haluat hedelmämehun näkyvän valikkorivillä. Käytä Asetuksia, jos haluat asettaa sovelluksen käynnistymään automaattisesti sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Miten ylläpidät akkuasi? Oletko kokeillut hedelmämehua? Jaa kokemuksesi alla olevissa kommenteissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up