Pidä kaunis päiväkirja Macissa, iPhonessa ja iPadissa ensimmäisen päivän avulla

Olipa kyseessä ajattelusi selkeyttäminen, elämäsi kontekstin ymmärtäminen, EQ:n lisääminen tai monet muut edut, tutkijat ovat sanoneet, että päiväkirjan pitäminen on sielullesi terapiaa. Ja koska tuotamme sitä jatkuvasti ja säännöllisesti kirjoitetun sanan muodossa, se parantaa myös kommunikointitaitojasi, herättää luovuutta, lisää itseluottamusta ja vahvistaa itsekuria. Jotkut ovat jopa sanoneet, että päiväkirjan kirjoittaminen nopeuttaa fyysistä paranemisprosessia.

Kysymys kuuluu, että päiväkirjan pitämisessä on niin monia etuja, miksi kaikki eivät tee sitä? Ilmeisin syy on, että se on työläs tehtävä. Ainakin, jos katsot sitä vain toisena tehtävänä. Mutta entä jos lisäät toimintaan iloa ja hauskuutta? Siitä voi tulla jotain, jota odotat aina innolla joka päivä.

Päivä yksi on kaunis päiväkirjasovellus, joka saa sinut odottamaan päiväkirjan kirjoittamista säännöllisesti. Ja bonuksena sinun ei tarvitse pinota vuosia kirjoitettuja päiväkirjojasi kirjahyllyihin keräämään pölyä.

Indeksi
  1. Ensimmäisen sanan kirjoittaminen
  2. Lehden pitäminen hengissä
  3. Lehden jakaminen maailmalle

Ensimmäisen sanan kirjoittaminen

Day One on saatavilla muutamassa versiossa: Mac (19,99 USD), iOS-laitteet ja Apple Watch (4,99 dollaria). Ne voivat synkronoida keskenään Day One -pilvipalvelimen avulla, mutta tätä varten sinun on rekisteröidyttävä ja kirjauduttava sisään Day One -tilillesi. Voit tehdä sen siirtymällä "Day One -> Preferences -> General" -valikkoon ja napsauttamalla "Kirjaudu sisään". Jos sinulla ei ole tiliä, voit rekisteröityä sinne.

Huomautus: Molempien sovellusten hinnat ovat voimassa kirjoitushetkellä, mutta kehittäjillä on taipumus muuttaa sovellustensa hinnoittelua.

Jos sinulla on jo tili, voit kirjautua sisään kirjautumistiedoillasi. Sovellus synkronoi päiväkirjatietosi säännöllisesti palvelimelle, joten voit aina seurata päiväkirjaasi millä tahansa laitteella, jota käytät.

Nyt tulee vaikea osa: ensimmäisen sanasi kirjoittaminen. Jotkut asiantuntijat ovat sanoneet, että sinun ei tarvitse ajatella liikaa, vaan sinun tulee vain kirjoittaa sanoja toistaen prosessia joka päivä. Poptieteen mukaan sinun on toistettava samaa prosessia 21 päivän ajan, jotta siitä tulee tapa, mutta todellinen tiede sanoo, että se riippuu prosessin raskaudesta. Haastavammat prosessit vaativat enemmän toistoa tullakseen tapaksi. Toivottavasti ensimmäinen päivä voi tehdä päiväkirjan pitämisestä hauskaa, ja siitä tulee hetkessä jokapäiväinen rutiini.

Lehden pitäminen hengissä

Mac-versiossa sovellus pysyy hiljaa valikkorivillä. Napsauta valikkorivin kuvaketta tai käytä pikanäppäintä avataksesi pienen pikasyöttöikkunan ja kirjoittaaksesi päiväkirjasi. Pikanäppäinyhdistelmä on muokattavissa kohdassa "Asetukset -> Yleiset". Käytän Macissa "Control + Shift + D" pikasyöttöikkunan kutsumiseen.

Oletusarvoisesti ensimmäinen päivä muistuttaa sinua kirjoittamaan päiväkirjaa kerran päivässä. Voit lisätä uuden muistutuksen tai muokata olemassa olevia muistutuksia kohdassa Asetukset -> Muistutukset.

Day One -sovelluksen uudessa versiossa voit lisätä useita lehtiä, joista jokainen on linkitetty eri Day One -tiliin ja suojattu salasanalla. Tämä asetus voi olla erittäin kätevä, jos sinulla on vain yksi tietokone kotona mutta useita iOS-laitteita, yksi jokaiselle perheenjäsenelle. Hallinnoi useita tilejä kohdassa "Asetukset -> Päiväkirja" ja salasana-asetusta "Asetukset -> Suojaus".

Toinen asia, jota voit mukauttaa Asetukset-ikkunoissa, on "Fontti"-tyyli "Ulkoasu"-välilehdellä.

Älä unohda sovelluksen iOS-versiota. Se on samanlainen sovellus, joka on suunniteltu pienemmille näytöille ja mobiilikäyttöön. Kaksi suurinta eroa pöytäkoneen ja mobiiliversion välillä ovat se, että mobiiliversiossa on ominaisuus kuvien lisäämiseen laitteen kameran avulla ja sen käyttöliittymä mukautuu itse laitteen asennon mukaan.

Lehden jakaminen maailmalle

Sosiaalinen media on yleisesti ottaen muuttanut sukupolvemme jakamissukupolveksi. Ihmisten yksityiset ja henkilökohtaiset asiat ovat nyt avoinna kaikille, jotka välittävät. Joskus voit löytää sosiaalisesta mediasta jopa vähäpätöisiä ja merkityksettömiä asioita ystäväsi elämästä, kuten mitä hän söi aamiaiseksi tai mitä ystäväsi rehellisesti ajattelee toisen ystävän vanhentuneesta uima-asusta.

Jos kuulut tähän jakamissukupolveen, Day One helpottaa päiväkirjamerkintöjesi jakamista suosittujen sosiaalisten medioiden, kuten Facebookin, Twitterin, LinkedInin tai muiden Macin jakamisvaihtoehtoon yhdistettävien sovellusten kanssa.

Minulle Day One on tyylikäs tapa tehdä päiväkirjasta osa päivittäisiä rutiinejani. Entä sinä? Pidätkö päiväkirjaa? Miksi tai miksi ei? Jaa ajatuksesi alla olevan kommentin avulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up