Roskakorin poistaminen käytöstä Windows 10:ssä

Windowsin roskakorissa on etunsa, koska sen avulla voit palauttaa tiedostoja, joita et aikonut poistaa. Mutta jos olet yleensä erittäin varovainen poistettavan sisällön suhteen, roskakori voi olla enemmän ärsyttävää kuin mikään muu.

Kaikki toivo ei ole menetetty, koska on olemassa menetelmiä päästä eroon siitä, jotta poistetut tiedostot eivät pysy enää mukana. Jos et halua tyhjentää roskakoria tietokoneeltasi kokonaan, vaan haluat vain poistaa sen työpöydältäsi, se on myös mahdollista.

Lue myös: 4 tapaa palauttaa poistetut tiedostot Windowsissa

Indeksi
  1. Roskakorin poistaminen käytöstä Windows 10:ssä
  2. Roskakorin tyhjentäminen Windows 10:n työpöydältä
  3. Kuinka päästä käsiksi roskakoriin piilotuksen jälkeen
  4. Johtopäätös

Roskakorin poistaminen käytöstä Windows 10:ssä

Jos haluat poistaa tiedoston joutumatta roskakoriin, voit kokeilla yksinkertaista näppäinyhdistelmää. Paina Shift ja Delete, niin saat vahvistusviestin.

Jos haluat poistaa roskakorin käytöstä, mutta ei poistaa sitä kokonaan, sinun on napsautettava sitä hiiren kakkospainikkeella ja valittava "Ominaisuudet". Roskakorin ominaisuudet -ruudun pitäisi ilmestyä. Valitse asema, josta haluat poistaa roskakorin käytöstä, ja valitse vaihtoehto, jossa lukee "Älä siirrä tiedostoja roskakoriin. Poista tiedostot heti, kun ne on poistettu."

Seuraamalla näitä yksinkertaisia ​​ohjeita, kaikki poistamasi tiedostot eivät mene roskakoriin. Varmista, että valitset myös ruudun, jossa lukee "Näytä poiston vahvistusvalintaikkuna". Kun tämä on käytössä, saat aina vahvistusviestin, joka voi olla todellinen pelastus, kun olet poistamassa väärää tiedostoa.

Jos haluat poistaa roskakorin käytöstä muissa asemissa, sinun on toistettava nämä vaiheet jokaiselle asemalle. Voit myös ilmoittaa roskakorin enimmäiskokorajan. Voit tehdä tämän Ominaisuudet-valintaikkunasta.

Roskakorin tyhjentäminen Windows 10:n työpöydältä

Poistaaksesi roskakorin tietokoneesi työpöydältä, napsauta Käynnistä-valikkoa ja valitse Asetukset-kuvake (hammaspyörä). Napsauta "Personointi -> Teemat -> Työpöytäkuvakkeen asetukset".

Kun Työpöydän kuvakeasetukset -ruutu tulee näkyviin, poista valinta Roskakori-ruudusta Työpöydän kuvakkeet -osiossa. Älä unohda napsauttaa Käytä. Niin kauan kuin olet täällä, jos haluat päästä eroon muista kuvakkeista, sinun tarvitsee vain poistaa valinta ruudusta ja painaa Käytä.

Kuinka päästä käsiksi roskakoriin piilotuksen jälkeen

Koskaan ei tiedä, milloin saatat tarvita roskakorin takaisin, joten on aina hyvä tietää, miten siihen pääsee käsiksi, kun se on poissa. Kirjoita Cortanan hakupalkkiin "File Explorer" ja valitse se.

Kirjoita Quick Access -kohtaan "roskakori" ja paina Enter. Näet automaattisesti kaikki sinne tallennetut tiedostot olettaen, että olet poistanut vain työpöydän kuvakkeen. Ellet napsauttanut hiiren kakkospainikkeella ja valinnut "Kiinnitä aloitukseen", roskakorin kuvake katoaa.

Johtopäätös

Roskakori voi säästää sinua poistamasta tätä tärkeää työtiedostoa, joten se on aina hyvä idea olla siellä. Jos sen läsnäolo todella häiritsee sinua, tiedät nyt, mitä vaiheita sinun tulee tehdä poistaaksesi sen käytöstä ja poistaaksesi sen tietokoneesi työpöydältä. Onko roskakori mielestäsi hyödyllinen? Jaa ajatuksesi kommenteissa.

Tämä viesti julkaistiin ensimmäisen kerran helmikuussa 2014 ja päivitettiin huhtikuussa 2018.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up