Kuinka yhdistää kansioita Macissa

Jokainen, joka on käyttänyt Macia pidemmän aikaa, on kohdannut tämän ongelman. On olemassa kaksi Finder-kansiota, joilla on identtiset nimet, ja molemmissa on valtava määrä tiedostoja. Tämä opetusohjelma näyttää, kuinka voit helposti yhdistää kansioita Macissa menettämättä tiedostoja.

Kansioiden yhdistäminen Macissa

Sen sijaan, että siirrät tiedostoja manuaalisesti kansiosta toiseen ja erittelet, mikä tiedosto on kaksoiskappale ja mikä vain kantaa samaa nimeä, anna Macin tehdä raskas nosto.

Nimeä kaksi yhdistettävää kansiota samalla nimellä, mutta muista, että saat virheilmoituksen, että nimi on jo käytössä.

Tässä vaiheessa ajattelet, että et voi yhdistää niitä, mutta pysy siinä.

Optionäppäimen käyttäminen kansioiden yhdistämiseen Macissa

Salaisuus on käyttää näppäimistön Optio-näppäintä yhdistääksesi kansioita Macissasi. Yhdistä kaksi kansiota noudattamalla näitä ohjeita:

Tee uusi väliaikainen kansio ja siirrä ensimmäinen kansio väliaikaiseen kansioon. Anna toiselle kansiolle ensimmäisen nimi. Ärsyttävä virheilmoitus ei häiritse sinua, koska ensimmäinen kansio on väliaikaisen kansion sisällä.

Huomautus: jos mukana on alikansioita, ne on nimettävä samalla tavalla jokaisessa kansiossa.

Pidä Optio-näppäintä painettuna siirtääksesi toisen kansion väliaikaiseen kansioon.

Klikkaa Yhdistää -painiketta, ja nämä kaksi kansiota yhdistetään yhdeksi, kun teet niin.

Jos Macisi kohtaa toisen samannimisen tiedoston, se hakee tiedoston aikaleimaa. Se joko luo tiedostosta yksilöllisesti nimetyn kopion, jossa on uudempi aikaleima, tai se jää väliaikaiseen kansioon tarkistusta varten.

Tässä tapauksessa se on jättänyt ne toisen kansion ulkopuolelle. Muut samannimiset tiedostot eri aikaleimoineen on sijoitettu ensimmäiseen kansioon.

Kun tutkit kaksoiskappaleita eri aikaleimoilla, sinun on paljon helpompi erottaa ne toisistaan.

Kansioiden yhdistäminen Macissa päätelaitteen avulla

Jos olet enemmän Terminal-fani, voit käyttää sitä helposti kansioiden yhdistämiseen Macissa. Se tuottaa saman lopputuloksen kuin yllä. Jos kahdella kansiolla on eri nimet, se yhdistää kaikki tiedostot, mutta jättää muut kansion ulkopuolelle tarkistusta varten.

Avaa Pääte-ikkuna ja kirjoita: ditto. Vedä lähdekansio Pääte-ikkunaan ja sen jälkeen kohdekansio.

Viimeistele prosessi painamalla Enter.

Manuaalinen menetelmä kansioiden yhdistämiseen Macissa

Ennen edellä mainittuja kahta menetelmää sinun oli yhdistettävä kansiot Macissa manuaalisesti. Seuraa alla olevia ohjeita nähdäksesi, miksi se on vähemmän toivottava vaihtoehto.

Kuten ennenkin, ensimmäisessä kansiossa on useita tiedostoja sisällä.

Kun yrität lisätä tiedostoja ensimmäisestä kansiosta toiseen kansioon, Macisi varoittaa, että samanniminen tiedosto on jo olemassa.

Ongelmana ei ole se, että tiedostot voivat olla sisällöltään identtisiä. Vaarana on, että jos ne ovat, siirretty tiedosto korvaa alkuperäisen. Tämä on erityisen vaarallinen, jos käsittelet digivalokuvia, joiden tiedostonimi on esimerkiksi IMG01.JPG.

Jos sinulla on vain muutama tiedosto, ratkaisu on yksinkertainen. Avaa tiedostot, nimeä identtiset tiedostot uudelleen ja siirrä muut. Helppo.

Mutta jos sinulla on satoja tiedostoja, joista suurimmalla osalla on sama nimi, tehtävästä tulee paljon vaikeampi. On selvää, että jokaista ei voi tutkia erikseen.

Ilmeinen ratkaisu on yhdistää kansiot käyttämällä yhtä kahdesta ensimmäisestä vaihtoehdosta. Näillä kahdella paljon helpommalla vaihtoehdolla voit välttää pitkän manuaalisen prosessin. Voit tehdä myös Mac Finder -kansioiden kanssa monia muita asioita, kuten lukita kansiot salasanalla ja jopa piilottaa kansioiden kuvakkeet työpöydälläsi.

Indeksi
  1. Kansioiden yhdistäminen Macissa
  2. Optionäppäimen käyttäminen kansioiden yhdistämiseen Macissa
  3. Kansioiden yhdistäminen Macissa päätelaitteen avulla
  4. Manuaalinen menetelmä kansioiden yhdistämiseen Macissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up