Suojaa kansiot ja tiedostot salasanalla Windowsissa

Parhaat ilmaiset ohjelmat Windows-tietokoneille, joiden avulla voit syöttää salasanoja kansioiden ja tiedostojen avaamiseksi, tarkastelemiseksi ja muokkaamiseksi

Niiden, jotka säilyttävät monia yksityisiä asiakirjoja tai henkilökohtaisia ​​valokuvia, on ehdottomasti piilotettava sisältö kenenkään silmistä, mikä myös estää pakotetun palautuksen Windows-tilin ulkopuolella ( Palautus-CD esimerkiksi).

Yksityisyytemme suojaamiseksi meidän on käytettävä menetelmiä, jotka mahdollistavat sen suojata yksittäisiä tiedostoja tai kokonaisia ​​kansioita tietokoneellasi antamalla salasana, jotka ovat vain meille tuttuja. Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle Kuinka laittaa salasana kansioihin ja tiedostoihin Windowsissajotta niitä voidaan tehdä saavuttamattomissa ja, joten voit kirjoittaa salasanasi millä tahansa saatavilla olevalla tietokoneella ilman, että sinun tarvitsee maksaa mitään.

1) Käytä OneDrive Vaultia

The OneDrive-holvi se on yksinkertaisin ratkaisu tiedostojen ja kansioiden suojaamiseen piilottamalla ne näkyvistä ilman, että sinun tarvitsee asentaa muita ohjelmia, koska OneDrive on jo integroitu järjestelmään.

Käytä tätä toimintoa yksinkertaisesti avaamalla OneDrive Paina Käynnistä-valikosta pikakuvaketta Henkilökohtainen holvi Kirjaudu sisään kansion sisällä Microsoft-tililläsi, vahvista varoitusikkuna ja odota, että suojattu tila latautuu.

Nyt meidän tarvitsee vain vetää tai kopioida tiedostot ja kansiot, jotka haluamme suojata; Tietyn ajan kuluttua pääsy Holviin estetään ja sinun on kirjauduttava uudelleen sisään Microsoft-tililläsi jatkaaksesi (voimme nopeuttaa pääsyä lataamalla puhelimeesi Microsoft Authenticatorin ja käyttämällä salasanatonta pääsyä).

2) Käytä Lock-A-FoLdeR

Jos emme halua käyttää OneDrivea henkilökohtaisten tiedostojen suojaamiseen, voimme luottaa ilmaiseen sovellukseen LUKO-A-KANSOyksinkertaisin käyttää salasanan syöttämiseen kansioihin ja tiedostoihin Windowsissa.

Jos haluat käyttää tätä sovellusta, vedä Lock-A-FoLdeR suoritettava tiedosto salattavaan kansioon, paina juuri kopioimaasi suoritettavaa tiedostoa ja valitse salasana, jolla salaat koko sisällön. Kiinnitä huomiota myös ehdotusosaan ja -osaan. sähköposti (käytetään salasanan palautukseen).

Paina konfiguroinnin lopussa Suojella kansion kaiken sisällön suojaamiseksi; päästäksesi sisältöön uudelleen, meidän tarvitsee vain painaa Lock-A-FoLdeR suoritettavaa tiedostoa ja kirjoittaa valittu salasana.

3) Käytä BitLockeria

varten suojaa kaikki kansiot tietokoneellasi voimme käyttää BitLockersisäänrakennettu Windowsin ammattiversioihin (mukaan lukien Windows 10 Pro ja Windows 11 Pro, eikä niitä ole saatavana Windows 11:ssä ja 10 Homessa).

Jos meillä on PC, jossa on Windows Pro -versio, voimme salata koko levyn, jolle käyttöjärjestelmä on asennettu, avaamalla Käynnistä-valikon ja kirjoittamalla BitLocker näppäimistöllä ja avaamalla työkalun BitLockerin hallinta.

Napsauta avautuvassa ikkunassa painiketta Ota BitLocker käyttöön järjestelmälevyn vieressä ja odota prosessin loppua (se voi kestää jonkin aikaa riippuen levyn koosta ja sen nopeudesta). Muista valita toimenpiteen aikana todennusmenetelmä Microsoft-tilin kautta ja tallentaa palautusavaimen varmuuskopio samalle tilille (suositeltu valinta).

Kun olet aktivoinut, muista luoda a Vahva salasana Microsoft-tilille ja aina lukitse tietokoneesi kun emme ole paikalla, jotta kukaan ei pääse käsiksi tiedostoihin ilman Microsoft-tilin salasanaa.

Saat lisätietoja lukemalla oppaamme Bitlocker-salauksesta Windowsissa levyille ja USB-asemille.

4) Käytä VeraCrypt

Jos emme halua salata koko levyä tai omistamme kopion Windows 11:stä tai Windows 10 Homesta, voimme käyttää ilmaista avoimen lähdekoodin ohjelmaa VeraCrypt salata minkä tahansa tyyppiset tiedostot tai kansiot.

Asentamalla tämän ohjelman tietokoneellemme meillä on mahdollisuus luoda salattuja "säilötiedostoja", jotka, kun ne on asennettu käyttöliittymään järjestelmätaltioiksi, toimivat ikään kuin ne olisivat tietokoneen lisäosioita.

Tiedostojen salaamiseksi meidän tarvitsee vain siirtää tai kopioida tiedostot ja kansiot uuden salatun osion sisällä ja sulkea sitten taltio VeraCrypt-käyttöliittymästä: se ei pääse käsiksi kenellekään, joka ei tiedä pääsysalasanaa eivätkä tiedä sitä. vaikka tiedosto toimii "säilönä".
Tällä hetkellä tämä on yksi tehokkaimmista ja turvallisimmista tavoista piilottaa tiedostoja ja kansioita, kiitos myös salauksen korkean turvallisuuden.

Jos haluat lisätietoja tämän ohjelman toiminnasta, pyydämme sinua lukemaan oppaamme Salaa PC-levysi ja Windowsin käynnistys VeraCryptillä.

5) Käytä 7-zipiä

Jos etsimme tapaa luoda pakattu ja salattu tiedosto, jonka voimme jakaa muiden käyttäjien kanssa ilman, että meidän tarvitsee liittää "volume"-tiedostoja joka kerta, voimme käyttää pakattua tiedostonhallintaa 7-vetoketjusaatavilla ilmaiseksi ja avoimen lähdekoodin lisenssillä.

Luodaksesi salatun pakatun tiedoston avaamme ohjelman käyttöliittymän, siirrymme suojattavaan kansioon ja valitse se, paina painiketta lisätä vasemmassa yläkulmassa ja määritä näkyviin tulevassa ikkunassa postinumero kuten Arkiston muoto, AES-256 kuten Kryptografinen menetelmä ja lopuksi kirjoitamme kenttiin valittu salasana Kirjoita salasana Ja Kirjoita salasana uudelleen.

Kun muutokset on tehty, paina alareunasta OK aloittaaksesi pakatun tiedoston luomisen ZIP-muodossa. Vain salasanan tietävät voivat purkaa sen. Tältä osin olin myös selittänyt erittäin mukavan ja yksinkertaisen Windows-tempun, jota varten tiedostot voidaan piilottaa kuvaan tai valokuvaan. Pakkausohjelmiston virhe, jos sitä käytetään tähän suojaustavoitteeseen, on se, että kansio on purettava aina, kun sinun on avattava sisällä olevat tiedostot.

Muita ohjelmia pakattujen tiedostojen hallintaan (ja jotka pystyvät salaamaan tiedostoja ja kansioita) löytyy oppaastamme ZIP- ja RAR-ohjelmat tiedostojen pakkaamiseen, arkistojen purkamiseen ja avaamiseen.

5) Muita hyödyllisiä ohjelmia ja työkaluja

Ne, jotka olemme osoittaneet sinulle yllä, ovat tehokkaimpia ja nopeimpia tapoja suojata tiedostoja ja kansioita salasanoin Windowsissa, mutta voimme kokeilla monia muita ilmaisia ​​työkaluja ja ohjelmia, kuten alla olevassa luettelossa näkyvät:

 • Kellosovellukset on ilmainen ohjelmisto kaikille Windows-versioille, joka suojaa tärkeät tiedostot ja kansiot salasanalla ilman salasanaa. Asennuksen jälkeen voit lukita ja suojata tiedostoja ja kansioita napsauttamalla niitä hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla vaihtoehdon Kellotiedosto kontekstivalikosta. Jos haluat avata tiedoston uudelleen ja poistaa suojauksen, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja tee sitten Poista tiedostoilman salasanojen käyttöä.
 • Suojattu kansio se on sen sijaan nopea ja helppo ratkaisu, koska integroituu Windows-käyttöliittymään ja siitä tulee nopein tapa lukita kansiot vain muutamalla napsautuksella. Toinen hyödyllinen ominaisuus on, että sen avulla voit sekä suojata kansion että estä se ja piilota se samaan aikaan. Tämä voidaan tehdä valitsemalla sopiva vaihtoehto pääikkunassa. Avataksesi kansion lukituksen sinun on valittava tiedosto pääikkunasta ja käytettävä lukituksen avauspainiketta vasemmassa yläkulmassa. Avaustoiminto on myös kohteena hiiren kakkospainikkeen pikavalikosta (jos kansiota ei ole piilotettu). Kun käynnistät ohjelman ensimmäisen kerran, sinun on määritettävä suojaussalasana.
 • IoBit-salasanakansio Se on helppokäyttöinen ja turvallinen tiedostojen ja kansioiden suojaaminen. IOBit-ohjelmalla voit asettaa salasanoja kansioiden avaamiseen, jotka voidaan myös piilottaa muiden näkyviltä.
 • FileWall on salaussovellus Salaa ja pura tiedostot nopeasti kiintolevyllä se integroituu Windowsiin vaihtoehdon lisääminen valikkoon, joka tulee näkyviin, kun napsautat tiedostoa hiiren kakkospainikkeella. Se käyttää AES-128-bittistä salausta, eikä kukaan voi käyttää asiakirjoja ja avata suojattuja tiedostoja ilman salasanaa. Filewall toimii myös kansioiden reaaliaikaisessa salauksessa, joten jos suojaat kansion, kaikki sen sisältämät tiedostot poistetaan välittömästi käytöstä, eikä niitä voi avata ilman salasanaa.
 • AxCrypt Se on erittäin kätevä siitä lähtien integroituu Windows Exploreriin ja lisää kohteen (salaa/pura salaus) hiiren kakkospainikkeen valikkoon yksittäisten tiedostojen suojaamiseksi. Voit määrittää suojauksen salasanalla tai "avaintiedosto", joka voidaan tallentaa USB-tikulle.
 • Helppo tiedostokaappi suojelee yksittäisiä tiedostoja ja kansioita salasanalla ja sillä on myös toiminto piilottaa ne. Sen käyttö on todella yksinkertaista, avaa vain ohjelma, aseta yksi salasana ja lisää kaikki elementit, jotka haluat salata.
 • Salaa napsautuksella Kuten nimestä voi päätellä, sen avulla voit suojata tiedostoja ja kansioita yhdellä napsautuksella. Suojattujen tiedostojen avaamiseksi sinun on kirjoitettava aiemmin asetettu salasana.

Kokeillaan niitä kaikkia, jotta voit arvioida huolellisesti, mitä käyttää Windows-kansioiden suojaamiseen salasanalla.

Johtopäätökset

Yllä kuvattujen menetelmien avulla pystymme syöttämään salasanoja Windowsin kansioihin ja tiedostoihin nopeasti ja helposti, vaikka emme olisikaan suuria tietokoneasiantuntijoita. Turvallisimmat ja tehokkaimmat menetelmät ovat varmasti OneDrive ja VeraCryptmutta älkäämme aliarvioiko Lock-A-FoLderin ja muiden tarjottujen ratkaisujen tehoa.

Kunnianhimoisempi tavoite ei kuitenkaan ole niinkään piilottaa ja tehdä yksityiseksi, vaan omistaa estää ohjelman, vaikka kuvake olisi työpöydällä. Tätä varten tarvitset ammattikäyttöön tarkoitettuja ohjelmistoja, joita käytetään tyypillisesti hotelleissa tai internetpisteissä, mutta voit silti mukauttaa kotitietokoneellesi ilmaisilla ohjelmistoilla, kuten oppaassamme. Ohjelmien lukitseminen salasanalla Windows PC:ssä.

Erillisessä oppaassa näytimme sinulle kuinka suojaa tiedostoja poistamiselta.

Indeksi
 1. 1) Käytä OneDrive Vaultia
 2. 2) Käytä Lock-A-FoLdeR
 3. 3) Käytä BitLockeria
 4. 4) Käytä VeraCrypt
 5. 5) Käytä 7-zipiä
 6. 5) Muita hyödyllisiä ohjelmia ja työkaluja
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up