Kuinka käyttää järjestelmän palautusta Windowsissa, kun asiat menevät pieleen

Järjestelmän palauttaminen on yksi luotettavimmista tavoista ratkaista Windowsin ongelmia poistamatta tietoja. Koska sinun on käytettävä sitä, kun asiat menevät etelään, on tärkeää tietää erilaisia ​​tapoja käyttää Järjestelmän palauttamista. Et koskaan tiedä, milloin ongelma saattaa rajoittaa Windowsin toimintoja ja estää sinua käyttämästä Järjestelmän palauttamista. Tässä on useita tapoja käyttää Windowsin järjestelmän palauttamista perinteisten menetelmien lisäksi.

Huomautus: Mikään näistä tavoista ei toimi, jos järjestelmän palauttaminen ei toimi tai järjestelmänvalvoja on rajoittanut sen käyttöä.

1. Avaa Järjestelmän palautus Suorita-valintaikkunan avulla

Saatat menettää pääsyn Windowsin asetuksiin tai Ohjauspaneeliin, jos tiedostot vioittuvat tai pääsyäsi on rajoitettu yritysympäristössä. Tässä tapauksessa Suorita-valintaikkunan käyttö on luotettava vaihtoehto.

Paina Win + R -näppäimiä ja kirjoita Suorita-valintaikkunaan rstrui avataksesi Järjestelmän palauttamisen.

2. Käytä komentokehotetta

Komentorivi on toinen työkalu, jonka avulla voit avata järjestelmän palauttamisen. Se on myös luotettavampi Windows-ongelmien ratkaisemiseen, koska se on erillinen sovellus, johon useimmat GUI-ongelmat eivät vaikuta. Se on käytettävissä jopa käynnistämättä Windowsia kokonaan, kuten Käynnistyksen lisäasetukset tai Vikasietotila komentokehotteella.

Kirjoita Windows Searchiin cmd käynnistääksesi komentokehote. Napsauta hiiren kakkospainikkeella komentokehotetta ja valitse Suorita järjestelmänvalvojana.

Kirjoita rstrui.exe ja käynnistä järjestelmän palautus painamalla Enter.

3. Avaa Tehtävienhallinnasta

Jos Windows jäätyy tai et voi käyttää komentokehotetta, Tehtävienhallinta saattaa tehdä tempun. Tehtävienhallinta on myös erillinen sovellus, kuten komentokehote, ja se voidaan avata pikanäppäimillä. Vielä tärkeämpää on, että se on käytettävissä käyttämällä Ctrl + Alt + Delete -suojausasetuksia, jotka voivat toimia jopa jäätymisen ja häiriöiden aikana.

Siirry Task Manageriin joko Ctrl + Alt + Delete -suojausasetuksista tai avaa se painamalla Ctrl + Shift + Esc -näppäimiä.

Klikkaa Tiedosto valikko yläreunassa ja valitse Suorita uusi tehtävä vaihtoehto.

Kirjoita nyt rstrui tyhjään kenttään ja napsauta OK avataksesi Järjestelmän palauttamisen.

4. Luo tehtäväpalkin pikakuvake

Voit lisätä Järjestelmän palautus -sovelluksen kuvakkeen tehtäväpalkkiin, jotta se on helposti käytettävissä.

Kirjoita Windows-hakuun rstrui, napsauta hiiren kakkospainikkeella Järjestelmän palautus -kuvaketta ja valitse Avaa tiedoston sijainti.

Napsauta nyt hiiren kakkospainikkeella Järjestelmän palautus -sovellusta ja valitse Kiinnitä tehtäväpalkkiin kontekstivalikosta. Siinä kaikki, tämä lisää kuvakkeen ja voit avata sen milloin tahansa yhdellä napsautuksella.

Kärki: Halutessasi voit siirtää kuvakkeen myös työpöydälle. Voit tehdä tämän valitsemalla Lähetä -> Työpöytä (luo pikakuvake) vaihtoehto kontekstivalikossa.

5. Siirry Käynnistyksen lisäasetuksista

Jos et jostain syystä pääse järjestelmän palauttamiseen Windowsin sisältä, on parempi käyttää Advanced Startup Options -asetuksia käynnistyksen aikana. Niitä voi käyttää kolmella tavalla, ja jokainen niistä on hyödyllinen eri tilanteissa.

Windowsin sisältä

Jos voit kirjautua sisään Windowsiin tai ainakin käyttää kirjautumisnäyttöä, voit käyttää tätä menetelmää. Avaa Käynnistä-valikko ja valitse Tehoa vaihtoehto siinä. Pidä Shift-näppäintä painettuna ja napsauta Uudelleenkäynnistää. Tietokoneesi käynnistyy uudelleen ja avaa ensin Advanced Startup Options.

Windowsin käynnistyksen aikana

Jos Windows ei edes käynnisty, sinun on käytettävä jotakin pikanäppäimistä päästäksesi lisäasetuksiin käynnistyksen aikana. Pikanäppäin vaihtelee valmistajittain, mutta yleensä se on F11, F12, Delete tai Esc. Voit tarkistaa tietokoneen käyttöoppaan tai valmistajan tukisivun saadaksesi selville, mikä pikakuvake toimii sinulle.

Kun tiedät oikean pikakuvakkeen, käynnistä tietokone ja aloita heti näppäimen painaminen, kunnes Advanced Startup Options avautuu.

Pääsy automaattisesta käynnistyskorjauksesta

Kokeile tätä, jos kumpikaan yllä olevista menetelmistä ei toimi sinulle. Käynnistä tietokone ja kun Windows-logo tulee näkyviin, pidä virtapainiketta painettuna, kunnes se sammuu. Tee tämä 2–3 kertaa ja seuraavan kerran Windows käynnistää automaattisen käynnistyksen korjauksen yrittääkseen korjata ongelman, joka estää tietokoneen käynnistymisen.

Haun jälkeen se kertoo, että tietokone ei voinut käynnistyä oikein, ja antaa sinulle mahdollisuuden käyttää lisäasetuksia tai käynnistää uudelleen. Klikkaa Edistyneet asetukset tästä avataksesi Käynnistyksen lisäasetukset.

Kun olet Advanced Startup Options -tilassa, siirry kohtaan Vianetsintä -> Edistyneet asetukset -> Järjestelmän palauttaminen.

Tietokone käynnistyy uudelleen ja Järjestelmän palautus avautuu yksinkertaisemmalla käyttöliittymällä.

6. Avaa Järjestelmän palautus vikasietotilasta

Jos ongelma estää järjestelmän palauttamista edes käynnistymästä, tämä on viimeinen keino. Voit käynnistää järjestelmän palauttamisen vikasietotilassa varmistaaksesi, ettei mikään estä sitä toimimasta, koska vikasietotila latautuu vähiten ohjaimilla ja toimivuudella.

Vikasietotilan asetukset ovat myös Käynnistyksen lisäasetuksissa. mene vain Vianetsintä -> Edistyneet asetukset -> Käynnistyksen korjaus ja napsauta Uudelleenkäynnistää painiketta siellä.

Uudelleenkäynnistyksen jälkeen luettelo vaihtoehdoista avautuu. Valitse Ota vikasietotila käyttöön ja käytä sitten Suorita-valintaikkunaa (1. menetelmä) päästäksesi järjestelmän palautukseen. Jos haluat vielä vähemmän häiriöitä, valitse Ota vikasietotila käyttöön komentokehotteella sen sijaan ja suorita rstrui.exe-komento siinä.

Riippumatta ongelman monimutkaisuudesta, yksi näistä menetelmistä auttaa sinua palauttamaan tietokoneesi vakaaseen tilaan. Suurempi ongelma olisi järjestelmän palauttamisen ottaminen käyttöön tai järjestelmän palautuspisteiden poistaminen, koska saatat joutua ryhtymään jyrkempiin toimenpiteisiin, kuten tehdasasetusten palauttamiseen.

Indeksi
 1. 1. Avaa Järjestelmän palautus Suorita-valintaikkunan avulla
 2. 2. Käytä komentokehotetta
 3. 3. Avaa Tehtävienhallinnasta
 4. 4. Luo tehtäväpalkin pikakuvake
 5. 5. Siirry Käynnistyksen lisäasetuksista
  1. Windowsin sisältä
  2. Windowsin käynnistyksen aikana
  3. Pääsy automaattisesta käynnistyskorjauksesta
 6. 6. Avaa Järjestelmän palautus vikasietotilasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up