Kuinka päivittää AMD-näytönohjaimet Windowsissa

AMD on yksi PC:n grafiikan huipulle. Myönnettäköön, että Nvidia on kilometrejä edellä todellisen myynnin suhteen, mutta jos haluat hyvää vastinetta rahalle ja vertailukelpoista suorituskykyä, AMD voi olla oikea tapa. Näytönohjainten päivittämisen pitäisi yleensä olla yksinkertainen prosessi, mutta varmasti on parempia ja huonompia tapoja tehdä se.

Joskus GPU:n oletuspäivitysreitin käyttäminen voi johtaa virheelliseen näytönohjaimeen. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka voit päivittää AMD-ohjaimet niin, että ne toimivat oikein päivityksen jälkeen sekä Windows 10:ssä että 11:ssä.

Lue myös: AMD Radeon -ohjelmistoasetukset – mitä ne kaikki tarkoittavat?

Päivitä AMD-ajurit – perusmenetelmä

Olet luultavasti jo perehtynyt tähän, mutta varmuuden vuoksi kerromme sinulle nopeasti, kuinka voit päivittää AMD-ajurit tavallisella tavalla.

Avaa vain Radeon Software, napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa Asetukset-ratasta ja sitten "Tarkista päivitykset" uudessa näytössä.

Riippuen siitä, oletko valinnut "Suositeltu" tai "Suositeltu + valinnainen" Preferred Software -versiossa, saatat nähdä erilaisia ​​ohjelmistoversioita esiin. Valinnainen päivitys tarkoittaa yleensä sitä, että kyseistä versiota testataan edelleen, eikä se välttämättä toimi 100-prosenttisesti luotettavasti. (Musiikkina on, että se voi olla paremmin optimoitu uudempia pelejä varten.)

Suositeltu päivitys on parempi vaihtoehto, jos haluat vakautta, joten napsauta sitä, jos et ole varma, ja seuraa ohjeita.

Päivitä AMD-ajurit File Explorerin kautta

Jos sinulla on jo AMD GPU -ohjaimet asennettuna tietokoneellesi ja haluat päivittää ne vaihtoehtoisella tavalla, voit tehdä sen Windowsin Resurssienhallinnan kautta.

Siirry AMD:n asennushakemistoon (oletuksena C:\Program Files\AMD) ja siirry sitten kansioihin "CIM -> Bin64".

Tästä kansiosta löydät suoritettavan tiedoston nimeltä "RadeonInstaller". Päivitä ohjaimet kaksoisnapsauttamalla tätä. (Voit saada virheilmoituksen, jos päivityksiä ei ole saatavilla.)

Päivitä AMD-ohjaimet DDU:ta käyttämällä

Jos huomaat, että AMD-ohjainpäivityksesi eivät yleensä mene suunnitellusti, ohjaimet kaatuvat tai eivät muuten toimi niin kuin pitäisi, sinun tulee sen sijaan puhdistaa päivitetyt ohjaimet. Tätä varten suosittelemme DDU-nimistä työkalua (Display Driver Uninstaller).

 1. Lataa DDU:n uusin versio ja pura se valitsemaasi paikkaan. Käynnistä seuraavaksi Windowsin vikasietotilaan. (Yksinkertaisin tapa on pitää Shift-näppäintä painettuna samalla, kun napsautat "Käynnistä uudelleen" -painiketta Windows 10:ssä ja 11:ssä, ja siirry sitten kohtaan "Vianmääritys -> Lisäasetukset -> Katso lisää palautusvaihtoehtoja -> Käynnistysasetukset -> Käynnistä uudelleen.")
 2. Valitse "Ota käyttöön vikasietotila" ja varmista, että tietokoneesi on irrotettu Internetistä.
 3. Kun olet vikasietotilassa, avaa Display Driver Uninstaller. Valitse avattavasta "Valitse laitetyyppi" -valikosta GPU ja varmista alla olevasta avattavasta valikosta, että siinä lukee "AMD".
 1. Siirry DDU:n Asetukset-kohtaan ja varmista kohdassa AMD-kohtaiset asetukset, että kaikki ruudut on valittu.
 1. Napsauta lopuksi "Puhdista ja käynnistä uudelleen" ja anna DDU:n tehdä taikansa.
 2. Kun tietokoneesi käynnistyy uudelleen, Windowsin pitäisi käynnistyä. (Se voi olla matalaresoluutioinen – älä panikoi!) Siirry kohtaan AMD ajurit sivu selaimessasi ja valitse näytönohjainkorttiasi vastaavat ohjaimet (Vaihtoehtoisesti voit ladata sivun yläreunasta Auto-Detect-työkalun, joka tunnistaa grafiikkasuorittimen ja oikeat ohjaimet puolestasi.)
 1. Napsauta "Lähetä", kun olet antanut GPU-tietosi. Valitse seuraavalla sivulla sopiva ohjain, jonka haluat ladata. (Sinulla on yleensä kaksi vaihtoehtoa - korkeampi versionumero on vähemmän vakaa "valinnainen" ajuri, josta puhuimme aiemmin.)
 1. Valitse haluamasi, ja sinulla pitäisi nyt olla nätisti puhdas AMD GPU -ohjain valmiina!

On olemassa helppo tapa päivittää AMD-ajurit, mutta on myös monimutkaisempi ja kattavampi tapa. Jos sinulla ei ole ongelmia sisäänrakennetun AMD-menetelmän kanssa, sinun ei tarvitse vaivata itseäsi DDU: n kanssa, vaikka olemmekin havainneet, että virheellisiä päivityksiä voi tapahtua aina niin usein.

Hyvä uutinen on, että osaat nyt käyttää DDU:ta, mikä on hyödyllistä myös, jos olet asentamassa uutta näytönohjainta.

Jos haluat testata päivitettyä GPU:ta, katso oppaamme sen suorittamisesta vertailuarvon läpi Windowsissa. Katso myös korjausluettelomme, kun näytönohjainkorttisi ei toimi.

Indeksi
 1. Päivitä AMD-ajurit – perusmenetelmä
 2. Päivitä AMD-ajurit File Explorerin kautta
 3. Päivitä AMD-ohjaimet DDU:ta käyttämällä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up